Sunday, November 29, 2009

In the mood of Maki Hamun

Earlier this morning, umh ak kne msok pncuri. Xde byk brg hilg cume fon adek aku jek. Bgoss gak, dye pon dok men sms jek. P not acceptable gak cuz this the 2nd time dlm tempoh mse yg t'dkat. Dh la mncurik, pehtu membuang lak kt lua umh aku. Mmg cilake gile. Emm..p ade hikmah gak kt situ. Buat ayh lebih concern psl umh n fmly mmber dye. 2-3 hr nih, ayh dh jrg kua g lepak. Lebih byk dok umh, de amek twu psl hal umh. Emm..hopefully smp bila2 la ayh stay this way. Amin..
For those who never do nothing, don't criticize. For those who criticize, do something - Auta Autistik

Saturday, November 28, 2009

Life IS TOO Short..

Late last night, i received a message from a friend of mine informing me that a close friend of a friend has passed away. I was shocked, as far as i know he was healthy young man. He's was on his way to his room and suddenly he just drop dead (according to his family's story). Last time I spoke to him was on Tuesday. This occurrence makes me aware that I could be dead too, no matter where and when or how healthy i am. LIFE IS TOO SHORT to be wasted. Better appreciate life while u still had it. Al-Fatihah

Friday, November 27, 2009

Selamat Hari Raya Aidiladha

Hari raya tiba lagi. Ibadah korban ditunaikan hari ini. Tatkala yang lain mengalun takbir, saya sedang merehat diri dek kerana keletihan melakukan persiapan kelmarin. Namun, saya gembira kerana bersama keluarga. Jika di beri pilihan, saya tidak mahu pulang ke Kuantan semula.T'lalu perkara duka yang berlaku di sana. Adeh, hentikan dialog2 skema ini. Anis telah berlepas ke Langkawi awl pagi td. Sayu gak sbb xde dye mcm x hepi rumah ini. Aku sebenarnye tertekan dengan perangai ayh aku. Mak, anis n kakak byk bercerita psl ayh kt aku. Ayh skg x mahu lg amek tau hal umh. Skg hal umh sume mak yg tggung.Umh rosak dia dh x pdulik. Pape sume nk mrh mak. Sejak2 lepak d kedai kopi b'pelayankan p'puan Indon, perangai ayh dh jaoh berubah. Duit gaji ayh dh jrg d hulur kt mak tp ayh still mntk lg duit mak. Mak byk mmendam rase. Sdih la sbb fmly aku pon dh x mcm dlu lg. Klu dlu kitowg bleh gurau2 dgn ayh, p skg pe ayh tau cume nk mrh2. Ckp ayh pon ssh nk pcy skg sbb ayh dh byk sgt b'jnji tp x dikotakan. Hmm..dugaan. Tgk muke mak yg menahan perit buat aku jd sdih. Pns hati je bile tgk muke ayh skrg tp sume tu aku cube kawal. Buruk cmne pon, dia ttap ayah aku. Aku kne stdy rajin2, dpt keje bagus n bela mak aku. Sepjg hidup mak, dye x pnah hidup sng jd ak nk mak aku senang dok dgn aku nnti.

Tuesday, November 24, 2009

Tonight spells out B.O.R.I.N.G

Mlm yg bosan. Mati hidup kembali nyanyian butterfingers shj yg kdengaran dlm bilik nih. Saya tidak bertemu secara terus dengan manusia lain selain "the WHO" sejak berada di "somewhere". Ditemani bijirin sarapan, mee segera, dan air vico serta mtv membuatkan hidup saya begitu bosan. On the other side, saya masih mampu bertemu rakan lain di alam maya tetapi tidak "sang sahabat". I mean dia juga online tp msing2 mnyepi. Saya cuba mengalihkan hidup saya dari being so centered to "sang sahabat". There's gotta more to life. Rasa ketinggalan, saya tidak tahu apa yang berlaku sejak berada di "somewhere". Esok saya akan pulang ke tempat asal saya, kembali bersama kelompok keluarga dan manusia. Sepjg berada di sini, sy tidak berasa gembira. Hanya kekusutan, kemarahan dan kedegilan yg mengisi diri. Bila difikir sejenak, saya merasakan perasaan ini berpunca dari diri sendiri yang tidak rapat kepada Tuhan. Aduh, terasa byk kesilapan. I bite the hand that feeds. Saya perlu belajar melayan "the WHO" dgn lebih baik kerana saya tidak melayannya begitu. I'm so caught in the past tht i forgot to look at the future. "the WHO" once a jerk, but dia telah buktikan yg dia sentiasa ada bersama saya, through thick and thin. So, is there need to hold the long grudge? video

Sunday, November 22, 2009


“Nobody can go back and start a new beginning, but anyone can start today and make a new ending.”- Maria Robinson

Saturday, November 21, 2009

Rain..wish it could wash away the pain


Hujan lagi. Sudah tiba musimnya manusia berkayak setelah menggunakan roda sbg penggerak. Penulisan saya mungkin bosan tapi sekadar untuk pengetahuan anda semua, penulisan ini bukan bertujuan untuk menghiburkan. A friend..well, sort of..once promised me "aku janji aku akan jaga kamu selagi aku termampu.." Tapi hakikatnya, i've been alone all this while. Saya juga tidak menyalahkan "sang sahabat" kerana mungkin dia lebih byk agendanya sendiri. Sebelum bertemunya, saya sudah bisa menjaga diri sendiri, its just that I'M SUCK when it comes to taking good care of myself. A lot of bad things happen, even when "sang sahabat" is around but like i said before, i don't talk it out loud. Sigh, just when you thought you could rely on someone. Saya bukan tidak mempunyai rakan lain, kebanyakannya sama..hanya tiba ketika mahu meminta bantuan. Ada yang begitu rapat, tetapi tidak mengenali. Aduhai, does friendship really exists?
Assalamualaikum.Firstly it's unbelievable that i have my own blog. While i'm writing this, someone who i prefer to call the "WHO" keeps bugging me around. Feel annoyed and upset actually.A lot of other blog i've read or seen talks about their feelings or emotion. Well, mine isn't so different either.Usually, i kept it all inside. I don't talk about my feelings in public. Maybe by writing this, the burden will ease although is not much. Enough for now, for there's so many stories to tell and yet so little time spend.